Cum se face sucul de rosii

de Bunica in Bulion, 17 Iul 2009 | 18899 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Au inceput sa se coaca rosiile de gradina. Sa le folosim!

 

INGREDIENTE

  • 7 kg rosii
  • 2 linguri sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile,se taie in jumatati si se baga in robot.

Se pun intr-o oala de 10 l.si se pun la fiert. Se fierb aproape 1,45 ore.Cand are spuma cat mai putina se adauga sarea si se mai fierbe putin.

Se pune in sticle cu gura larga cand este fierbinte, se insurubeaza bine capacul , se invelesc cu o patura si se lasa la racit.

Eu de fiecare data fac cantitate mica, asa ca acum, dar fac in mai multe transe. Folosesc acest suc atat  la ciorbe, cat si la sosuri. Iarna il folosesc la mujdeiul de rosii. Mi-au iesit 3l si jumatate de suc

Tips: il pun in sticle de 700 ml. sau chiar mai mici, ca as nu stea desfacut prea mult. O sa vedeti ca de bulion este subtirel,de suc este grosut.

TIPS-URI

1

De preferabil sa folosesti recipiente care au capac cu filet a se folosi de preferinta sare grunjoasa, de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

ANCA 1

28.07.2009, 11:01

Gata, mi-a iesit ieri o sticla de 750 ml si un borcam de 800 grame...asa am facut, le-am pus imediat in prosop si asa au stat pana azi dimi!

Bunica 1

28.07.2009, 18:42

Esti fericita. Bravo ! Ce se face in casa e sfant.

Adele 1

19.06.2014, 17:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii