Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi

de MyCookingLife in Prajituri, 27 Iul 2011 | 6317 vizualizari

 

Odata cu venirea verii, cu greu ne mai apropiem de cuptor, asa ca, deserturile cu fructe, fara coacere sunt perfecte pentru zilele calduroase. Acest desert italian este cat se poate de delicios si arata foarte bine, se prepara simplu si rapid, iar crema este acrisor-dulceaga, motiv pentru care merge de minune cu capsunele.

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi savoiardi
  • 400 g iaurt slab
  • 120 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 180 g capsuni (eu am pus 250 g)
  • 1 lingura zahar
  • 4 capsuni pentru decor
  • 4 frunzulite mici de menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi:

Se spala capsunele si se curata de coditele. Se pun in blender, impreuna cu 1 lingura de de zahar si se mixeaza pana devin crema.

Se freaca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Se bate smantana si se incorporeaza frisca obtinuta in iaurt.

Se taie piscoturile in 3-4. Se inmoaie piscoturile in crema de capsuni. Se monteaza cupele, alternand straturi de piscoturi si crema de iaurt. Se dau la rece, pana in momentul servirii (cel putin 45 minute, ca sa se inmoaie piscoturile).

Se decoreaza cu sferturi de capsuni si frunzulite de menta, inainte de a fi servite.

TIPS-URI

1

Capsunile se pot inlocui cu succes si cu caise, piersici sau alte fructe aromate si zemoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de capsuni