Curry de pui

de Satisfyyourcravings in Pui, 14 Apr 2014 | 6670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 grame piept de pui fără piele și os, tăiat cuburi
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, ras
  • 2 lingurițe curry pudră
  • 2 lingurițe curry pastă
  • 2 linguri garam masala
  • 1 linguriță turmenic
  • 1 linguriță piper cayenne
  • 1 cutie mică (175 ml) pastă de roșii
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1/2 cană iaurt
  • 1/4 cană smântână pt gătit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de pui:

Într-o cană pentru măsurat se amestecă laptele de cocos cu smântâna și iaurtul. Se adaugă pasta de roșii, usturoiul, ghimbirul, curry, turmenic, garam masala și piperul cayenne. Se amestecă bine. 

Pe fundul unui vas potrivit pentru cuptor se așează ceapa, apoi bucățile de pui și se toarnă mixul obținut anterior. Se acoperă și se introduce în cuptorul preîncălzit la 170 de grade unde va rămâne pentru 2 ore și 30 de minute, amestecând o dată la jumătatea timpului. 

Se servește cu naan (pâine indiană): http://www.bucataras.ro/retete/naan-paine-indiana-59018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Curry de pui cu orez basmati