Deliciu cu dovleac

de adnia in Prajituri, 12 Noi 2013 | 3973 vizualizari

 

Stiti cat de buna prietena sunt eu cu dovleacul…si el cu mine. Si pentru ca ne intelegem atat de bine, toamna asta se pare ca toti dovlecii au venit la mine…si maaare mi-a fost bucuria sa-i vad cum se aduna si se randuiesc frumos in bucatarioara mea din varf de munte!

Si sa nu uitam, totusi, de ce iubim atat de mult dovleacul:

· Combate retentia de lichide
· este un detoxifiant efficient
regleaza nivelul glicemiei
· protejeaza inima si creierul
· actioneaza ca un analgezic natural

Dar totusi, sa nu uitam ca avem de pregatit o delicatesa, nu? La treaba, deci!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  •  225 g faina integral de ovaz
  •  1 lingura faina de in
  •  1 lingura pudra de cacao
  • 125 g unt
  •  70 g zahar pudra
  •  1 galbenus
  •  50 ml apa plata
  •  1 praf de sare

Pentru umplutura

  •  500 g dovleac ras congelat
  •  3 oua
  •  1 albus
  •  150 g zahar
  •  150 g frisca lichida
  •  1 praf sare

Pentru finisare:

  •  Pudra de scortisoara
  •  Zahar pudra
  •  1 cubulet unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu dovleac:

 

Mod de preparare:

In primul rand se pregateste aluatul: intr-un bol incapator se mixeaza galbenusul cu apa plata, praful de sare, untul topit si zahar, pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga fainurile treptat, amestecandu-se in continuare, apoi se trece la framantare (dupa ce compozitia se ingroasa destul de mult). In final, dupa incorporarea intregii cantitati de fainuri, se va obtine un aluat, care se va inveli in folie de plastic si lasa la rece 2 ore.

Intre timp, se pregateste umplutura: dovleacul congelat se aseaza intr-o cratita pe foc, pentru a se dezgheta si cali putin. Apoi se transfera intr-un blender, impreuna cu albusul de ou, cele 3 oua, frisca lichida, sare si zahar. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o compozitie fina, dar lichida. Se lasa deoparte.

Aluatul se scoate de la rece, se framanta cateva secunde, dupa care se intinde cu sucitorul, pe o planseta pudrata cu faina. Se taie aluatul dupa forma in care vom coace prajitura (forma mea a fost rotunda, cu diametrul de 18,8 cm si inaltimea de 8 cm—in acest scop, am scos inelul detasabil si l-am asezat pe aluat, dupa care am decupat in jurul lui).

Se tapeteaza forma de copt cu unt. Se aseaza foaia de aluat, se preseaza putin cu degetele, dupa care se inteapa putin cu furculita, sa nu se umfle la copt.

Se toarna cu grija umplutura de dovleac si se introduce prajitura in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Se lasa la racit in forma (eu am lasat peste noapte), se scoate cu grija din forma, se pudreaza cu scortisoara si zahar , se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

diaconta 1

12.11.2013, 15:25

cat de bine poate sa arate

adnia 1

12.11.2013, 18:37

multumesc frumos!

Corinuta 1

13.11.2013, 12:04

woow! ce de praji!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac