Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere

de lucy2002 in Prajituri, 28 Noi 2019 | 10303 vizualizari

 

O prajitura de post cu mere foarte, foarte, buna!  Am avut pe langa mine pofticiosi care nu au avut rabdare sa se racoreasca prajitura si sa o portionez frumos, asa ca, asta-i rezultatul :D
Un adevarat deliciu de post pentru care cu siguranta ingredientele le aveti deja in casa: ulei, apa minerala, faina, mere
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:
  • ALUAT
  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 550-600 gr faina alba ( depinde de tipul de faina poate intra mai mult sau mai putin)
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • UMPLUTURA:
  • 1,300 kg de mere
  • 100 gr de zahar ( sau dupa gustul vostru)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • DECOR:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc. 

Mentionez ca merele le-am pus pe foc cu tot cu zeama fara sa fie stoarse.

Peste mere adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam vreo 10 minute pana sunt inmuiate bine. Oprim focul si adaugam zaharul vanilat, scortisoara si amestecam bine, lasam sa se racoreasca.

Trecem la prepararea aluatului pentru Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Intr-un vas adaugam: apa minerala, uleiul si zaharul si mixam foarte bine pana se dizolva zaharul si compozitia va avea consistenta de unt topit. Adaugam sarea, praful de copt, vanilia si bicarbonatul de sodiu. Adaugam pe rand faina, framantam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul obtinut se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Scoatem aluatul de la figider (dupa ce a stat 30 minute) si-l impartim in doua parti egale.

Luam o parte din aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului (dam forma tavii in care coacem prajitura) dupa care o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc foaia cu o furculita, punem merele si le intindem uniform pe toata suprafata foii.  La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat, o intindem si revenim cu ea peste stratul de mere. Acelasi procedeu, intepam foaia cu furculita din loc in loc cu atentie.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade si o lasam 30-35 minute sau pana devine aurie.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se racoreasca bine pentru a fi portionata frumos.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat  si ...pofta buna!

Mai puteti incerca si Prajitura cu mere - de post sau varianta cu foi pentru Prajitura de post cu mere

Delicioasa si usor de facut, in doar cativa pasi simpli este si Prajitura de post cu mere si nuci

 

TIPS-URI

1

lasati prajitura sa se racoreasaca, apoi o portionati

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu nuca si caramel