Desert amandine

de AndreeaLiță in Prajituri, 9 Oct 2017 | 3153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • sare.
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete cappuccino de ciocolata
  • 1 esenta de rom
  • crema :
  • 400 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • glazura :
  • 1 cutie mare finetti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert amandine:

Se bat ouale. Se adauga zaharul treptat. Se bat pana se albesc. Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Se adauga peste oua impreuna cu esenta. Se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si se coace 35 min la 180 grade C. Cand e gata, se lasa sa se raceasca. Se amesteca ingredientele pt sirop si se fierb pana dau in 2-3 clocote. Se lasa sa se raceasca.

Untul moale se amesteca cu zaharul, cacaua si esenta. Blatul se taie in doua cu un cutit. Se pune o parte in tava, se insiropeaza, se pune crema (dar inainte se pastreaza putina pt decor), celalalt blat insiropat si se da la frigider 2-3 ore. Se taie in patrate, se glazureaza aproape in totalitate cu finetti si se decoreaza cu un mot din crema oprita. Se mai lasa 1 ora la rece.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert amandine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci