Desert baigli cu branza dulce

de Veronica22 in Prajituri, 4 Dec 2018 | 5072 vizualizari

 

 Baigli este un cozonac cunoscut in zona banatului ca Saviecuta.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr unt sau margarina
  • 2 linguri de smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de lapte caldut
  • 25 gr drojdie
  • Umplutura: 1 kg branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 3 albusuri
  • esenta de vanilie
  • 200 gr merisoare sau stafide
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli cu branza dulce:

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca.

Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana, galbenusurile si restul ingredientelor si se framanta un aluat ca si la cozonac, ca doar asta este.

Aluatul se lasa la crescut, dupa care se imparte in patru bucati egale.

Intindem foi foarte subtiri si cat sa ne iasa sucituri la fel de lungi cu tava de copt .

Umplutura:

Branza se amesetca cu zaharul, ouale, aroma si merisoarele.

Umplutura de branza se imparte in patru portii egale si se intinde pe foaia intinsa bine. Se ruleaza foarte strans.

Se aseaza suciturile in tava  in care am pus hartie se copt.

Se lasa la crescut 30 min dupa care se ung cu ou batut  si se dau la cuptor la 180°C pentru 30 min.

TIPS-URI

1

Umplutura poate fi din mac macinat sau nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara coca