Desert banana bread

de ioana_lupu in Prajituri, 9 Mar 2020 | 3269 vizualizari

 

Banana bread este un desert care se prepara foarte repede si usor si pe deasupra mai este si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 230 g faina
  • 90 g unt
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • 4 banane
  • 80 g zahar
  • extract de vanilie
  • 2 linguri lapte
  • fulgi migdale

Optional se mai pot adauga: nuci, alune, bucatele de ciocolata, rahat, fructe confiate etc.

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert banana bread:

In bolul mixerului se pun faina, ouale, zaharul, untul topit si praful de copt.

Se mixeaza pana se leaga compozitia.

Bananele se paseaza separat cu o furculita, apoi se adauga peste compozitia de mai sus. Se adauga laptele si extractul de vanilie si se mai mixeaza putin.

Se pune compozitia intr-o tava si se presara desupra fulgii de migdale.

Se da la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 45-55 minute. Depinde de cuptor.

TIPS-URI

1

Se mai pot pune deasupra si felii de banane.

2

Daca vreti ca banana bread sa fie mai umeda, puneti 5-6 banane in compozitie.

3

Tava nu trebuie tapetata cu nimic. Compozitia iasa usor dupa coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banana bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Giana 1

07.04.2020, 13:20

Mi se pare ca nu ai scris in reteta cate ouă se pun 🤗

ioana_lupu 1

07.04.2020, 14:23

Da. Este ca si un chec.
Nici nu am observat. Multumesc.
2 oua.

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:14

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie