Desert bezele colorate

de Gabriela_Gh in Dulciuri, 4 Feb 2019 | 2193 vizualizari

 

Deseori cand imi raman albusuri fac bezele.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 220 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • colorant alimentar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele colorate:

 Se bat albusurile cu un praf de sare la o viteza medie pana cand incep sa se faca spuma. Se mareste viteza adaugand treptat zaharul, zeama de lamaie si amidonul. Se bat la viteza mare cam 7 min pana cand se obtine o bezea tare si foarte lucioasa.

  Daca vrem sa le coloram, desenam pe interiorul posului dungi cu culorile dorite, punem bezeaua in pos si pe hartie de copt formam bezele cu forma si dimensiunile dorite.

 Le coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 100 grade C, timp de aprox 80-90 min, pana cand se desprind usor de pe hartia de copt.

 Dupa ce le-am scos din cuptor, le lasam putin sa se raceasca inainte de a le pune pe platou.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta