Prajitura cu gris (fara oua)

de deyutzky in Dulciuri, 9 Aug 2015 | 17792 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe site-ul lalena.ro si mi-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu diametrul de 22cm:
  • cca.150 g fructe(cirese si cateva capsuni am avut eu)-puteti pune si mai multe.
  • 1 pahar de gris (de 250 ml)
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 pahar de lapte batut/kefir
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris (fara oua):

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt.

Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel.

Adaugam iaurtul si amestecam bine de tot, sa nu ramana cocoloase.

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam fructele spalate si curatate de samburi, iar peste fructe turnam aluatul si il intindem bine pe toata suprafata.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 30-35 de minute. Eu am lasat-o aprox.20 de minute la foc mediu, apoi inca aprox.20 la foc mediu-mic, dar nu foarte mic.

O verificati cu o scobitoare, iar daca vi se pare ca nu este gata, o mai lasati cateva minute.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam la racit apoi o servim.

Rezultatul este unul pufos si absolut delicios!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris (fara oua)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

10.08.2015, 20:49

Vreau o bucatica!

mirela0911 1

11.08.2015, 14:58

Buna de tot!

RuxyRux 1

12.08.2015, 19:44

Ce deliciu Dey drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si bezea