Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Noi 2018 | 3330 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ligia Bxl.......https://www.bucataras.ro/retete/brioche-cu-crema-de-patiserie-68912.html ...dar am facut modificari, am pus nuca macinata, le-am uns la final cu miere....si le-am facut portii unice....Retete inspirate de toamna....
Eu am facut cantitate dubla si asa o sa scriu reteta, cine vrea injumatateste cantitatile....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 800 g faina
  • 200 g unt cu 80 % grasime
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite cu sare, nu pline, rase
  • 2 pliculete cu drojdie uscata Dr. Oetker
  • 200 ml lapte
  • Crema
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri amidon Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 60 g zahar
  • 500 ml lapte
  • Nuca macinata
  • 100 g ciocolata neagra
  • miere pentru uns
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata:

Aluat : Intr-un castron cernem faina si presaram sarea. Separat amestecam drojdia uscata cu zaharul si laptele caldut, amestecam bine si apoi adaugam untul topit si ouale batute bine. Omogenizam amestecul si apoi il turnam peste faina si incepem sa amestecam pana obtinem un aluat nelipicios. Se lasa la crescut 1 ora, cat sta la crescut facem crema.

Crema. Intr-o cratita de inox cu fundul dublu amestecam zaharul vanilat, amidonul, zaharul si laptele si punem la fiert, amestecam continuu pana incepe sa se ingroase si adaugam si esenta de vanilie. Tragem de pe foc, acoperim cu o folie alimentara direct pe suprafata cremei si lasam sa se raceasca.

 Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua parti egale, eu l-am cantarit si apoi l-am impartit. Intindem doua foi dreptunghilare ( le-am masurat lungime 49 cm, latime 20 cm ). Pe fiecare foaie intindem crema de vanilie, presaram nuca macinata si ciocolata taiata. Rulam strans si apoi taiem in 7 bucati, apoi fiecare bucata in doua, obtinem 14 brioche. Eu l-am asezat in forme de ceramica in care am pus hartiute de brioche. ( pentru ca am avut doar 12 forme d eceramica, am mai folosit unele de silicon si unele de aluminiu). Dupa ce am asezat in forme mai lasam 1 ora la crescut, apoi bagam formele la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 30 min, pana incep sa se rumeneasca frumos. Se scot din cuptor si se ung cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici