Desert briose cu crema caramel si ness

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Mai 2017 | 2261 vizualizari

 

De la Rocsi m-am inspirat pentru aceste briose, dar cu modificari majore :) Merci Rocsi pentru idee! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente briose:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 60 ml cafea racita
  • 400 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de portocala
  • Ingrediente crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura de zahar
  • finetti
  •  decoratiui diverse.

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu crema caramel si ness:

Pregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam  ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita. In tot acest timp, mixam la viteza mica. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. La final, adaugam si esenta. Punem in forma de briose tapetata cu hartii speciale si dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca sunt facute.

Cat stau briosele la cuptor, pregatim crema. Incepem cu sosul caramel: caramelizam zaharul, iar cand este complet topit, adaugam 3 linguri de frisca lichida. Lasam pe foc pana cand se topeste bine tot zaharul. Amestecam continuu in acest timp. Lasam apoi la racit. Daca stiti cat este de bun…merge si la alte prajituri.

Mixam restul de frisca lichida pana cad devine suficient de ferma, adaugam caramelul rece, ness-ul si mixam inca 2-3 minute sa incorporam bine.

Dupa ce briosele sunt coapte, le lasam la racit. Apoi, cu ajutorul unui cutit sau al unui dispozitiv special, facem cate o scobitura in fiecare briosa.

Umplem acel loc scobit, cu ciocolata, ornam cu crema si adaugam ornamente dupa plac.

 

TIPS-URI

1

Ies fix 20 de briose din aceasta compozitie.

2

Sosul caramel se poate face in compozitie dubla, este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu crema caramel si ness" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mascarpone