Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca

de mirela0911 in Prajituri, 15 Dec 2017 | 2442 vizualizari

 

Am dorit sa prepar ceva rapid si bun si asa au si fost! 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 3 lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta migdala marocana de la Dr. Oetker
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 125 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • picaturi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt). Se adauga peste amestec ouale, uleiul, laptele, esenta si coaja de lamaie. Se mixeaza totul pana se omogenizeaza. 

Se pregateste o tava speciala pentru briose si se imbraca cu forme din hartie. Se toarna din compozitie cat sa umple pe trei sferturi forma de briosa. Se presara deasupra picaturi de ciocolata apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Cand sunt gata se scot si se lasa la racit.

Intre timp se prepara frisca. Intr-un bol se adauga smantana pt frisca si frisca lichida si se mixeaza timp de un minut. Se adauga zaharul pudra vanilat si se continua mixatul pana se intareste.

Cu ajutorul unui posh se fac moatze deasupra brioselor, se asaza o picatura de ciocolata in varful motzului, apoi se servesc cu pofta. 

TIPS-URI

1

Se pot adauga picaturi de ciocolata si in interiorul compozitiei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec ciocolata