Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata

de Bucataras Diana in Dulciuri, 5 Oct 2017 | 3290 vizualizari

 

Desi nu o folosesc frecvent in retetele mele, ingredientul meu secret fiind ciocolata am incercat sa dau curs provocarii. :)

 

INGREDIENTE

  • 440 g faina
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 rodii
  • 2 lingurite cu varf ghimbir
  • 120 g unt topit
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 1 lingurita sare
  • 2 plicuri praf de copt
  • 50 g ciocolata cu lapte 
  • 30 g ciocolata alba
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata:

Scoatem samburii de rodie si ii punem la scurs, maruntim ciocolata cu lapte si dam pe razatoare cicolata alba.

Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugam ghimbirul.Facem o gropita in mijlocul lor. In alt castron amestecam ingredientele lichide: laptele, ouale si untul topit, apoi le adaugam in gropita facuta in ingredientele solide si le amestecam. La sfarsit punem si samburii de rodie.

Umplem pe jumatate formele de briose cu aluatul, adaugam ciocolata cu lapte apoi restul de aluat si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru circa 10 minute. Scoatem tava din cuptor adaugam ciocolata alba si mai dam la cuptor pentru inca circa 10 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

aluatul va avea cocolase, nu va speriati;

2

nu umpleti formele de briose integral.

3

din cantitatea de mai sus mi-au iesit in jur de 32 de briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu portocala si ciocolata