Desert budinca caramel

de cristeena20 in Dulciuri, 12 Apr 2020 | 6134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 220 gr zahar
  • 750 ml lapte
  • coaja zest de lamaie
  • zahar pentru caramel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca caramel:

E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte.

Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie.

Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca

Batem ouale cu zaharul. E important sa nu le batem mult, doar sa le amestecam cu telul usor, pana se amesteca putin.

Cand laptele da in clocot, luam de pe foc si turnam treptat peste oua, amestecand energic ouale, sa nu se faca papara :) Apoi il trecem prin sita cand il turnam in forma.

Il punem in cuptorul incins la 130-140 grade C, intr-un vas cu apa-la bain marie.

Lasam la foc mic sa se coaca cca o ora, pana capata o consistenta de budinca. 

Cand scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca. Eu am pus in frigider acoperita, si doar cand am servit am scos budinca pe platou.

TIPS-URI

1

Meteoda de a face budinca in bain marie e pentru a o face cu textura fina, catifelata si fara gauri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca caramel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca