Desert chec cu ciocolata si alune

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Noi 2017 | 3471 vizualizari

 

Preferatul meu!
Un desert cu multa, multa ciocolata!
 

 

INGREDIENTE

  • 225 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 300 gr. ciocolata cu pasta de alune
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 5 oua
  • 75 gr. zahar
  • 100 gr. smantana
  • vanilie
  • coaja de la o portocala( Bio, daca nu gasiti, renuntati)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de cacao

Glazura:

  • 70 gr. ciocolata neagra
  • 70 gr. ciocolata cu pasta de alune
  • 60 gr. unt
  • vanilie
  • alune de padure
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu ciocolata si alune:

 

Untul se topeste intr-un ibric, la foc mic, se trage vasul de pe aragaz, se adauga ciocolata cu alune, apoi cea neagra; cu o lingura se amesteca bine, pana se topeste, cand se mai raceste putin, se pune smantana si se omogenizeaza.

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia 5 minute, se pune compozitia de ciocolata, coaja de portocala, apoi faina si praful de copt.

Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu cacao, apoi se toarna compozitia.

Checul se coace la 180 de grade Celsius, pana ce trece testul scobitorii, la mine a durat o ora, poate chiar o ora si 5 minute.

Intre timp se prepara glazura: la foc mic, intr-un vas, se topeste untul in el se pune vanilia si ciocolata se omogenizeaza si apoi se toarna desupra checului.

Checul se taie numai cand este perfect racit...cam dupa doua ore.

Se decoreaza cu alune.

E delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone