Desert chec cu lamaie

de Miha in Prajituri, 31 Iul 2017 | 4052 vizualizari

 

Cu putina ciocolata ;)

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt
  • 4 linguri zahar aromat cu lamaie
  • 100 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 150 g iaurt
  • zeama de la 1 lamaie
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca/ frisca lichida (puteti pune si mai mult, daca doriti glazura mai subtire)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu lamaie:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie. 

  • Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la 100 g zahar).
  • Daca nu aveti acest zahar aromat, puteti folosi coaja de lamaie proaspata

 Dupa ce compozitia a devenit cremoasa, incepem sa adaugam oule, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare, iaurtul si zeama de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

 Turnam compozitia intr-o tava mare de chec (30 cm lungime) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ o ora. Checul se va auri usor la suprafata si va crapa. Se va face si testul cu scobitoarea.

 Checul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, timp in care vom prepara glazura de ciocolata.

 Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Omogenizam si dam deoparte. Se toarna calduta peste chec si se portioneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

Glazura de ciocolata este pur optionala. Checul poate ramane simplu sau poate fi pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao