Desert chec cu visine

de UrsanMihaela in Prajituri, 21 Apr 2018 | 2567 vizualizari

 

Mie imi place checul, ca si desert. Avand in congelator visine am zis sa fac chec cu visine. Zis si facut!
Cum a iesit checul meu?

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingura cacao
  • 300 g visine congelate
  • 6 linguri zahar 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu visine:

Am pus visinele fara samburi intr-un vas cu zaharul si am amestecat usor. Am lasat sa stea cam 10 minute si pe urma am pus acest amestec intr-o sita ca sa se scurga lichidul format.
Se bat foarte tare albusurile, apoi se adauga putin zahar si se bat bine ca si la bezele pana se pune tot zaharul.
Se adauga cate un galbenus si se bate in continuu.
Dupa ce s-au pus toate galbenusurile, se scoate telul si se amesteca cu o lingura de lemn cate putina faina, zaharul vanilat, apoi uleiul, adaugat treptat si din nou faina, amestecand de jos in sus foarte usor. Eu pun toate galbenusurile intr-un castron si adaug uleiul si amestec ca la maioneza cu o lingura de lemn. Acest amestec il pun pe urma incet peste albusuri si amestec de jos in sus.
Se ung doua tavi de chec cu ulei, se presara cu faina si inainte de a turna compozitia de blat pun visinile. Se opreste un sfert de compozitie in care se amesteca bine cacaua, apoi se toarna deasupra dintr-un capat in celalalt al tavii.
Se coace checul la cuptor timp de 25 - 30 minute, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii.

Se scot apoi din tavi si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

Am folosit hartie de copt si astfel am scos mai usor checul din tava.

2

Eu la chec amestec galbenusurile cu uleiul si le pun incet in compozitia de chec.

3

Se poate incerca si cu alte tipuri de fructe crude sau congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine