Desert chec cu zmeura

de Rahela Velicu in Prajituri, 19 Mai 2021 | 4328 vizualizari

 

Un chec delicios cu zmeura congelata. Se poate face si cu zmeura proaspata.

 

INGREDIENTE

Ingrediente chec:

  • 3 oua
  • 140 gr iaurt simplu ( 1 borcanel de iaurt)
  • 100 gr unt
  • 230-240 gr zahar
  • 240 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • zmeura
  • 1 lingura coaja de lamaie razuita
  • 3 linguri de zeama de lamaie

Ingrediente crema:

  • 1 lingura crema de branza ( 40 gr)
  • 4 linguri frisca lichida ( 40 ml)
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu zmeura:

Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul.

Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie si cele 3 linguri de zeama de lamaie. Amestecam. Consistenta compozitiei este mai groasa decat la un chec clasic.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si punem compozitia. Deasupra punem zmeura si dam checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Il lasam aproximativ 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Amestecam crema de branza cu frisca si cu zaharul. Nu este nevoie sa mixam, amestecam cu o lingura. Punem crema de branza deasupra checului complet racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars