Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

de Oana in Prajituri, 8 Feb 2018 | 11488 vizualizari

 

Fie ca il faci pentru Valetine's Day, imprumutat de la americani, fie pentru romanescul Dragobete, acest chec e ideal sa ii arati persoanei iubite cat tii la ea si mai ales... sa ii faci o surpriza dulce. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Chec de zmeura:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 2 linguri pudra de zmeura deshidratata
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita colorant rosu

Chec de cacao

  • 4 oua
  • 140 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 30 gr cacao neagra
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie

Glazura:

  • 100 gr crema de branza
  • 50 gr unt moale
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita pudra de zmeura deshidratata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura:

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si zaharul este topit. Se pun galbenusurile peste bezea, se adauga vanilia si se mixeaza usor pana se incorporeaza. Se amesteca pudra de zmeura cu faina si se cerne in compozitie, putin cate putin si se incorporeaza cu o spatula, amestecand lejer, de jos in sus. Se pune colorantul rosu si se amesteca pana se obtine culoarea roz intens.

Pudra de zmeura nu coloreaza asa tare, deci este nevoie de colorant.

Nu este nevoie de praf de copt pentru ca va creste de la albusurile spuma.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec si se rastoarna compozitia. Se niveleaza si se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate checul din tava, se indeparteaza cu grija hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar, pus pe o parte.

Cand s-a racit complet se taie in felii de 1,5 cm grosime.

Cu ajutorul unui cuter in forma de inima se decupeaza pe mijloc fiecare felie. Se pastreaza inimioarele in ordinea in care au fost taiate.

Se prepara checul de cacao, la fel ca cel de zmeura. Faina se amesteca cu cacaua si se cern in compozitia de oua.

Se pune un sfert din compozitia de chec de cacao in tava tapetata cu hartie de copt. Se asaza apoi inimioarele de chec roz pe mijloc, una in spatele celeilalte, bine lipite una de alta. Se pune restul de compozitie de cacao de jur imprejurul inimioarelor si deasupra, se niveleaza usor si se coace checul la 180 de grade pentru 40 de minute.

Se face iar testul cu scobitoarea, se scoate din tava, se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit pe o parte, pe un gratar.

 Pentru glazura, se mixeaza crema de branza cu untul moale, se adauga zaharul pudra si zmeura deshidratata. 

Se imbraca checul si se decoreaza dupa plac cu fulgi de ciocolata si zmeura deshidratata. 

TIPS-URI

1

Zmeura deshidratata o gasiti in supermarket la raionul cu fructe uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

claudiaO 1

14.02.2019, 09:55

minunata! cui nu i-ar place asa ceva?

Lina24 1

24.02.2019, 10:19

Anett 1

09.02.2022, 12:10

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Amandine - reteta numarul 100