Desert chec din albusuri cu ciocolata alba

de Rahela Velicu in Prajituri, 14 Mai 2021 | 2987 vizualizari

 

" Retete pascale"
De sarbatori ne raman intotdeauna albusuri, eu am facut un chec delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri / 300 gr
  • 185 gr zahar
  • 185 gr faina
  • 1 lingura cu varf cu cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 100 gr nuca
  • 70 gr ciocolata alba + 1 lingura de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu ciocolata alba:

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.

Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si nuca taiata grossier.

Tapetam formele de chec cu hartie de copt si turnam 3/4 din compozitie. Compozitia care ramane in bol o amestecam cu cacao si o adaugam peste chec. Amestecam usor cu spatula si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Ciocolata o topim cu o lingura de ulei si o punem cu ajutorul unei linguri deasupra checului. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si capsuni