Desert chec pufos cu cacao

de lucy2002 in Prajituri, 16 Oct 2019 | 4341 vizualizari

 

Un chec pufos si foarte aromat! Multumesc Jamila pentru reteta!
 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat bine cu zaharul vanilat si praful de sare pana se intaresc, adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana vom obtine o bezea ferma.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza.

Adaugam galbenusurile (maioneza) peste bezea putin cate putin, vom amesteca cu o paleta de jos in sus pana incorporam toate galbenusurile, dupa care vom pune faina amestecata cu praful de copt. Faina se pune in ploaie si vom amesteca cu miscari largi.

Impartim cantitatea de aluat in doua boluri. Luam cacaua si o amestecam cu putina apa dupa care o adaugam in unul din cele doua boluri si amestecam foarte bine, dar cu atentie. Peste aceasta compozitie am adaugat nuca de cocos. Vom avea un bol cu cacao si unul fara cacao.

Tapetam cu hartie de copt o tava de chec si incepem sa distribuim cu lingura. Punem o lingura cu compozitie de cacao peste care adaugam o lingura de compozitie alba si tot asa pana epuizam ambele compozitii.

Introducem tava la o temperatura de 170 grade C pentru un timp de 30-40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

 

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine.