Desert chec pufos cu cacao

de robert_b in Prajituri, 20 Mai 2021 | 8526 vizualizari

 

Checul pufos cu cacao este ușor de făcut și foarte bun. Ingredientele se măsoară cu un pahar, nu este nevoie de o cană de măsurare sau de un cântar de bucătărie. 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă;
  • un praf de sare;
  • 1 pahar şi jumătate cu făină
  • 1 pahar cu zahăr;
  • ½ pahar cu lapte;
  • 1/3 pahar cu ulei;
  • esență de vanilie;
  • 2 linguri cacao;
  • un plic praf de copt.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu cacao:

Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă.

Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se omogenizează uşor, cu mişcări de jos în sus. Se adaugă un praf de sare, praful de copt şi esenţa de vanilie.

Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt se toarnă trei sferturi din aluat. Aluatul rămas se amestecă cu cacao. După omogenizare, aluatul cu cacao se toarnă deasupra compoziţiei din tavă.

Checul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30-35 de minute. 

TIPS-URI

1

Se pot adăuga nuci, alune, stafide sau ce fructe uscate vă plac.

2

Se pot adăuga şi alte arome, precum esenţă de rom sau portocală.

3

Ingredientele se măsoară cu acelaşi pahar.

4

Checul se testează, pentru a vedea dacă este copt, cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu stafide si ciocolata in masina de paine