Desert cheesecake cu capsuni si caise

de mirela0911 in Torturi, 14 Iun 2020 | 4575 vizualizari

 

Un deliciu racoros de vara, fara coacere si care iti incanta papilele gustative, mai ales daca iubesti cheesecake-ul asa ca mine! :X

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti Petit
  • 100 g unt topit
  • 400 g branza cremoasa
  • 100 g lapte condensat caramelizat
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
  • cca 300 g caise, capsuni proaspete
  • 275 ml suc de piersici
  • 15 g praf de budinca vanilie
  • 1 lg zahar
  • capsuni pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni si caise:

Mai intai se pregateste crusta. Se macina biscuitii la robot si se toarna apoi untul topit si racit.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili. Se toarna biscuitii si se taseaza bine pe toata suprafata tavii. Se da la frigider.

Intr-un bol se pune branza si laptele condensat caramelizat.Se mixeaza. Gelatina se pune la hidratat apoi se incalzeste usor pana se topeste. Se toarna peste crema de branza si se mixeaza bine.

Separat se bate frisca pana se intareste, dar nu foarte tare. Se incorporeaza in crema de branza cu miscari usoare, cu ajutorul unei spatule.

Se spala si se curata capsunile si caisele. Se taie in bucati mai mici. Se incorporeaza in crema de branza. Se toarna amestecul peste crusta de biscuiti si se niveleaza.

Se da tava la rece pentru o ora, pentru a se inchega compozitia.

Intr-o craticioara se amesteca praful de budinca, zaharul si sucul de piersici. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu cu un tel pana incepe sa se ingroase si devine mai transparenta, lucioasa.

Se scoate tava de la frigider si se toarna jeleul deasupra. Se niveleaza rapid pe toata suprafata apoi se orneaza dupa imaginatie cu fructe proaspete.

Se da din nou la rece peste noapte. A doua zi se indeparteaza inelul si hartia de copt, ramanand doar baza pe care este asezat cheesecake-ul. 

Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu am adaugat zahar in crema deoarece laptele condensat este foarte dulce.

2

Se poate prepara si fara lapte condensat, adaugand mai multa branza si zahar dupa gust.

3

Se pot folosi orice fructe preferati.

4

Cu jeleul se lucreaza repede deoarece se intareste repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni si caise" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza