Desert cheesecake cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl in Torturi, 20 Oct 2019 | 2682 vizualizari

 

De mult timp aveam in plan acest cheesecake delicios care mi-a facut cu ochiul la Laura. A iesit delicios si va invit sa-l incercati si voi. Multumesc pentru reteta Laurici! Te pup! :-*
Eu am modificat cantitatea de zahar, pentru ca noi preferam dulciurile mai putin dulci, dar daca voi doriti puteti sa adaugati zahar dupa gust. Am mai modificat pe ici pe colo cantitatile ingredientelor, in functie de ce am avut prin casa.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • pentru cremă:
  • 600 g brânză de vaci
  • 150 ml smântână
  • 1 praf sare
  • 400 g piure de dovleac
  • 200 g gem de caise
  • 2 ouă
  • 30 g zahăr pudră cu aromă de rom
  • 1 lingură esență de rom
  • pentru glazura de ciocolată:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml frișcă lichidă
  • pentru ornat:
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 100 ml smântână (peste 25% grăsime)
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri zahăr pudră
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu dovleac si ciocolata neagra:

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine.
Tapetezi fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 


Crema:

Mixezi brânza, un praf sare, smântâna, piureul de dovleac (eu am copt dovleacul cu o zi înainte, l-am mixat și l-am pus la rece), ouăle, zahărul aromatizat, gemul de caise și esența de rom până obții o compoziție omogenă și fină. Această compoziție o torni ușor peste blatul de biscuiți. Lași cel puțin un deget până la marginea tăvii pentru că la copt va crește compoziția. Dacă mai rămâne compoziție, o poți coace în altă formă.

Introduci tava în cuptor la 180 de grade C, pentru aproximativ 60-70 de minute. Alături pui o tavă cu apă, pentru a coace cheesecake-ul în baie de aburi. Va ieși mai suculent.

După ce cheesecake-ul se rumenește frumos se scoate din cuptor și se lasă la răcit cel puțin 4-5 ore. Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească puțin și ornezi prăjitura.
Mixezi frișca lichidă cu smântâna, o lingură zeamă de lămâie și 2 linguri zahăr pudră și decorezi prăjitura după imaginație.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu dovleac si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

21.10.2019, 23:18

Mă bucur că vă place! Și nouă ne-a plăcut foarte mult cheesecake-ul.

lucy2002 1

22.10.2019, 10:47

Ce bine arata!

Rocsi 1

26.10.2019, 18:59

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras