Desert cheesecake cu jeleu de fructul pasiunii (maracuya)

de nico15 in Prajituri, 22 Mai 2017 | 3224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 330 g de biscuiti digestivi
  • 115 g de unt
  • Crema:
  • 450 g crema de branza,
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 de zahar pudra
  • 125 ml juice de maracuya
  • 15 g de gelatina
  • 50 ml de lapte
  • Jeleu :
  • 250 ml de juice de maracuya
  • 130-150 g zahar
  • 5 g de gelatina
  • Décor:
  • seminte de maracuya si
  • ciocolata,
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de fructul pasiunii (maracuya):

  Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuiti si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform.
Cu ajutorul robotului de bucatarie, vom amesteca ingredientele pentru crema dupa cum urmeaza. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam zaharul, cand acesta s-a incorporat, adaugam smantana pentru frisca si ulterior juice-ul de maracuya. Acesta este destul de acrisor, daca vi se pare ca crema este acrisoara, mai puteti adauga zahar, gustati de fiecare data. 
Intre timp, vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut, nu fiert, deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert, va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece, iar ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform.

 Amestecam bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot.

  Crema se va adauga peste blat si se va da la frigider minimum 5-6 ore sau cel mai indicat, peste noapte.
A doua zi dimineata, ne vom ocupa de pregatirea  jeleului. Punem o oala pe foc si adaugam juice-ul de maracuya si zaharul si lasam sa se topeasca zaharul. Luam de pe foc si adaugam semintele fructului. Hidratam gelatina in apa si o vom adauga in acest sirop, cand este inca caldut. Amestecam bine sa se dizolve gelatina si adaugam jeleul peste crema de branza si dam iarasi la frigider pentru minim 2 ore.
Décor dupa gustul vostru, eu am decorat ciocolata topita, cum se poate vedea in fotografie. Mi-au iesit aproximativ 12 portii. Am incadrat aceasta reteta la Costa Rica, deoarece am pus fructul de maracuya care este original din aceasta zona.  

 

Pofta Buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de fructul pasiunii (maracuya)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si banane