Desert cheesecake cu mure si ciocolata

de oanapl in Torturi, 8 Apr 2017 | 4637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • crema de mure:
  • 500 g mure
  • 100 g zahar
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 80 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina
  • ornat:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 120 ml frisca lichida
  • mure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu mure si ciocolata:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp, pregatesti crema de mure.

Pui murele la fiert, cu 3 linguri de zahar si le lasi sa clocoteasca timp de 10 minute, apoi le pui intr-o strecuratoare, le lasi sa se raceasca si le pasezi cu o furculita pentru a scapa de seminte.
Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi siropul de mure si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia.

Mixezi frisca lichida si apoi o adaugi peste crema de mure si amesteci.

Pui gelatina la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute, apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi sa se racoreasca. Adaugi cateva linguri de crema de mure peste gelatina si amesteci pana se omogenizeaza.

Torni crema de mure peste blatul de biscuiti si dai la rece.

Incalzesti 70 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca si o torni peste crema de mure.

 Dupa 2-3 ore (sau mai bine lasi peste noapte), cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort treci cu grija de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile. 
Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (12)

oanapl 1

08.04.2017, 22:41

Va multumesc de aprecieri! Va astept!

kytz 1

09.04.2017, 15:04

-Licurici- 1

11.04.2017, 19:55

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu ciocolata