Desert cheesecake cu ricotta si cocos

de Catalina L in Torturi, 21 Iun 2021 | 2762 vizualizari

 

Iata pasca cu branza facuta de Paste.
Ca un cheesecake fara aluat, fara faina/gluten si cu putini carbohidrati deci low carb .
https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/cheesecakepasca-cu-ricotta-si-cocos.html

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 25 gr de nuca de cocos rasa
  • 35 gr pudra de migdale
  • 20 gr indulcitor natural érythritol (sau zahar)

Pentru crema:

  • 375 gr de branza ricotta
  • 150 gr de branza de vaci
  • 200 ml crema de cocos
  • 45 gr de faina de cocos
  • 75 gr de indulcitor natural erithritol (100-150 g de zahar)
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie bio
  • vanilie

decor: nuci de pecan, seminte de grenada

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ricotta si cocos:

Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund). Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund in mare parte).
Dati 10 minute la cuptorul incalzit la 150 º C.
Amestecati branza ricotta cu branza de vaci . Adaugati coaja rasa de lamaie, vanilia, indulcitorul sau zaharul  si crema de cocos.
Puneti galbenusurile si faina de cocos. Amestecati bine.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat . Varsati in forma unsa si decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Lasati sa se raceasca si dati la rece 4-6 ore inainte de a scoate din forma. Decorati dupa dorinta inainte de a servi. Serviti rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ricotta si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cheesecake Tuxedo