Desert cheesecake cu zmeura

de Aletta in Torturi, 5 Mai 2017 | 3332 vizualizari

 

Imi plac prea mult aceste cheesecake-uri, reteta este dupa a lui Merisor, cheesecake-ul ei cu capsuni, eu l-am facut si cu zmeura, fructe de padure, iese delicios.

 

INGREDIENTE

Blatul de biscuiti:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit

Crema de mascarpone :

  • 250 g mascarpone
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g crema de branza
  • 10 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • 2 lingurite esente vanilie
  • un varf cutit de sare

Crema de zmeura:

  • 150 crema de branza
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 200 g zmeura
  • 5 g gelatina
  • un varf cutit de sare

In plus:

  • 300 g zmeura
  • 50 g frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu zmeura:

Biscuitii i-am maruntit cu ajutorul blenderului, am adaugat untul topit, se amesteca si se pun intr-o tava tapetata cu folie alimentara, tava de 20 cm am folosit eu. Se baga la frigider pana facem crema.

Gelatina se pune la inmuiat.

Mascarponele l-am mixat cu branza de vaci, zaharul, sarea, zaharul vaniliat si esenta.

Se adauga cele 150 g frisca mixata. Se amesteca delicat, se adauga si gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi.

Se adauga peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se baga la frigider.

Pregatim crema de zmeura:

Se pregateste gelatina.

Zmeura am dat-o prin blender, branza se mixeaza cu zaharul, praful de sare, apoi se adauga si frisca mixata, se amesteca delicat. Se adauga gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi, se amesteca energic, se adauga piureul de zmeura, se amesteca.

Se pune peste cealalta crema deja intarita, se da din nou la frigider.

Se orneaza cu frisca si zmeura, eu am facut un jeleu din zmeura, 2 linguri de zahar, se lasa pe foc mic pana se ingroasa, se da prin blender, se adauga si putina gelatina cam 2 grame.

Se lasa la frigider, preferabil, peste noapte.

 

TIPS-URI

1

se poate inlocui cu capsuni, fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Octavia