Desert cheesecake fara coacere Padurea Neagra

de Mitinita in Torturi, 24 Feb 2018 | 3595 vizualizari

 

Reteta cu dragoste
Am pornit de la reteta Laurei de cheesecake https://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-padurea-neagra-56088.html, dar am ales sa-l fac fara coacere.
Noua ne-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 200 g de biscuiti digestivi
  • 50 g de unt
  • Pentru cheesecake
  • 1 plic de gelatina
  • 50 ml de apa rece
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g de zahar
  • 200 g smantana
  • 200 g smantana dulce, pentru frisca
  • 1 ciocolata amaruie Poiana
  • dulceata de visine
  • cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake fara coacere Padurea Neagra:

Blatul

Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul.

Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.

Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece.

Crema

Gelatina se hidrateaza 5 minute in 50 de ml de apa. Se incalzeste putin la microunde, cat sa se dizolve.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi.

Se bate frisca. Se amesteca cu branza, smantana, gelatina, ciocolata si zaharul.

In compozitie se poate pune si dulceata de visine.

Asamblare

Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti.

Se pune un strat de visine din dulceata si se pudreaza cu cacao.

Se orneaza cu frisca si bucati de ciocolata si se da la rece peste noapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake fara coacere Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos