Desert Choux a la Creme

de Ela68 in Prajituri, 21 Feb 2013 | 55404 vizualizari

 

Pentru mine, este cel mai usor desert de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Gogosele:
  • 230 ml apa
  • 130 ml ulei
  • 130 gr faina
  • 3 oua mari
  • 1/2 lingurita sare
  • Crema:
  • 3 oua
  • 80 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 25 gr unt
  • zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Choux a la Creme:

Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul, dupa care se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat. Aluatul trebuie sa straluceasca si sa aiba un contur ferm. Fiind foarte moale, trebuie spritat. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc gogoselele in cuptorul incins, mai intai la foc iute, apoi la foc mediu, 20 minute la 200 grade.

Se scot din cuptor, se lasa la racit si se taie un capac. 

Galbenusurile, impreuna cu 50 gr zahar, 3-4 linguri de lapte si faina se omogenizeaza bine. Se adauga treptat 250 ml lapte rece. Se pune la bain-marie. Se amesteca cu un tel pana incepe sa se ingroase, apoi se adauga si restul de lapte fierbinte si untul. Se bate in continuare cu telul pana cand compozitia e perfect omogena. Se adauga la final zaharul vanilat si albusurile batute spuma cu 100 gr de zahar.

Se umplu gogoselele cu crema si frisca. Deasupra se asaza capacul si se pot orna cu zahar pudra sau ciocolata.

TIPS-URI

1

Cand n-am timp sa prepar crema, folosesc crema de cremsnit de la Dr Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Choux a la Creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lina24 1

23.12.2015, 08:14

foarte apetisant

AmyAka 1

30.06.2018, 16:28

Câte ies din aceasta compoziție???

Ela68 1

05.07.2018, 13:27

AmyAka, din pacate nu le-am numarat, dar daca le faci mini choux, de obicei umplu tava de la cuptor, cea mare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat