Desert choux a la creme

de RuxyRux in Prajituri, 20 Ian 2019 | 4438 vizualizari

 

O prajitura minunata, aristocrata, cum o numeste Simona Callas, careia ii multumesc din suflet pentru reteta deosebita.

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 75 gr. unt
  • 125 ml lapte
  • 75 gr. faina
  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar pudra

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 100 gr. zahar
  • 30 gr. amidon
  • 1 baton vanilie
  • 100 gr. unt 82% grasime

Decor:

  • fructe de padure
  • physalis
  • zahar pudra vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme:

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am transferat in bolul mixerului si am mixat pana ce s-a racorit.

Am adaugat ouale pe rand, si am mixat in continuare pana la omogenizare, apoi am pus aluatul intr-o punga pentru ornat prevazuta cu varf.

Tava de cuptor am tapetat-o cu pergament, intre timp am incins cuptorul la 190 de grade celsius.

Am format spiralele de choux  cu distanta intre ele de 3-4 cm si le-am pudrat cu zahar pudra.

Tava am pus-o la cuptor pentru 20 de minute, dupa zece minute  am redus temperatura la 175 de grade Celsius.

Cand au fost gata gogosile, le-am scos din cuptor sa se raceasca, apoi le-am decupat cu grija capacelele.

Crema de vanilie:

Am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul.

intre timp am amestecat laptele cu semintele de vanilie si l-am infierbantat apoi l-am turnat peste compozitia de ou.

Am gatit crema pe foc foarte mic amestecand tot timpul pana ce s-a ingrosat, am tras vasul de pe foc si am pus untul,  mixand cu un tel, pana ce am obtinut o crema matasoasa delicioasa.

Cu aceasta crema de vanilie am umplut gogosile de choux, apoi le-am decorat cu fructe de padure si physalis.

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Catalina L 1

26.01.2019, 18:40

un deliciu

miki_a 1

22.02.2019, 08:05

Minunateeeeeee!!! Și eu le adoooooor!😍😍😍😍😍

RuxyRux 1

22.02.2019, 11:20

Multumesc!❤️❤️❤️🥰🥰🥰😍😍😍

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen