Desert churros spanioli de casa

de Catalina L in Dulciuri, 28 Oct 2018 | 3886 vizualizari

 

Churros este o patiserie spaniola foarte populara si raspandita.
Iata o reteta etonanta, eu ma gandeam ca se fac cu aluat de gogosi, dar aluatul folosit este un aluat oparit numit pâte à choux.
Nu sunt usor de facut, va previn va trebuie un posh de calitate si rezistent.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/churros-spanioli-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de apa
  • 225 g de faina
  • sare
  • 2 oua
  • 60 g de unt
  • zahar vanilat, ciocolata
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert churros spanioli de casa:

Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul.

Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina. 

Se amestecă bine cu o lingură de lemn pentru a obține o pastă omogenă. 

Continuati sa amestecati la foc mic pentru a usca bine aluatul, pana formeaza o minge si se deslipeste de lingura de lemn si de peretiii vasului.

Se lasa sa se răcească câteva minute.

Se toarnă ouale treptat si se amesteca viguros cu lingura de lemn. 

Puneti crema intr-un posh si formati batoane.

Depuneti-le direct in uleiul incalzit.

Taiati-le cu mana sau cu o foarfeca de bucatarie.

Gatiti-le pe toate partile, scoateti-le pe o hartie absorbanta si dati-le prin zahar vanilat.

Pueti inmuia un capat in ciocolata sau in @nuttela topita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert churros spanioli de casa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa zapezii