Desert ciocolata de casa cu alune de padure

de Oana in Prajituri, 29 Aug 2017 | 7856 vizualizari

 

Un desert cu aroma de copilarie, ciocolata de casă se poate face ori simpla, ori în diverse combinatii, cu fructe uscate sau cu nuci, cu alune sau cu migdale. Eu am asezat-o intre doua foi de napolitana, pentru o textura crocanta!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 400 g zahar brun
  • 200 g unt
  • 100 g unt de arahide
  • 500 g lapte praf
  • 100 g cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 foi de napolitana

Pentru alunele caramelizate:

  • 200 g alune de padure
  • 100 g zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu alune de padure:

Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc!

Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi rastoarna totul pe o hartie de copt umeda. Lasa sa se raceasca si taie-le cu cutitul in bucati mici.

Pentru ciocolata de casa, pune apa si zaharul intr-o craticioara si lasa la foc mic pana se topeste zaharul, amestecand cu un tel. Pune o picatura de sirop pe deget si vezi daca este consistent si gros, dar ai grija sa nu te arzi, este fierbinte! Adauga apoi untul si amesteca pana se tepeste. Urmeaza untul de arahide.

Pune craticioara deoparte si amesteca bine praful de cacao peste laptele praf. Rastoarna amestecul peste siropul din craticioara si omogenizeaza bine compozitia. Adauga esenta de rom si alunele de padure caramelizate.

Pune o foaie de napolitana intr-o tava tapetata cu folie alimentara, rastoarna deasupra ciocolata de casa, niveleaza bine, apoi pune a doua foaie de napolitana si preseaza usor, sa se lipeasca bine.

 Acopera totul cu folie alimentara si lasa la frigider cateva ore bune, sa se intareasca ciocolata de casa.

Taie cu grija in bucati, ca sa nu se rupa foaia de napolitana.

Garantez că e delicioasă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

26.09.2017, 05:10

kytz 1

26.09.2017, 10:33

Aș servi o bucățică, două, trei.... ...până se termină !

violeta30 1

16.12.2017, 22:50

Iarta-ma de intrebare, dar untul ?! Untul cand se pune, ca nu scrie

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec rapid cu alune de padure si stafide