Desert cornulete cu gem de prune si nuca

de mirela0911 in Prajituri, 29 Dec 2019 | 3425 vizualizari

 

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura!
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 250 g untura
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (cca 700 g)
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • esenta de rom dupa gust
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem de prune si nuca:

Intr-un bol se mixeaza bine untura cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza din nou. Se pune smantana, coaja rasa de lamaie si otetul. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta usor pana se obtine un aluat omogen si care poate fi intins. Se da la rece pentru 2 ore.

Intr-un bol se pune gemul de prune si se amesteca cu nuca macinata, atat cat sa se obtina o compozitie destul de groasa. Se adauga esenta de rom dupa gust.

Se scoate aluatul de la frigider si se rupe bucati din el care se intind pe masa de lucru infainata in forma de cerc. Se taie apoi cercul in 8 triunghiuri egale. Se asaza cate o lingurita din compozita de gem cu nuca pe marginea exterioara apoi se ruleaza inspre interior, formandu-se cornuletul. Se apasa usor colturile si se indoaie in forma de semiluna. 

Se asaza in tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt. cca 30-35 de minute sau pana se rumenesc usor. 

Se presara deasupra zahar pudra vanilat si se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se pune de la inceput toata faina, se adauga treptat in functie de cat cere aluatul.

2

Umplutura poate diferi in functie de preferinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda