Desert cornulete fragede cu bors

de madi_marin in Prajituri, 2 Dec 2018 | 4787 vizualizari

 

Reţeta am găsit-o pe blogul Violetei Postolache. Este foarte simplă şi cornuleţele ies foarte bune şi multe. Eu am făcut compoziţia pe jumătate faţă de reţeta originală. În plus am adăugat un pliculeţ de zahăr aromatizat cu rom. Mulţumesc , Violeta!

 

INGREDIENTE

  • 200 g de făină + extra
  • 100 ml ulei
  • 50 ml borş
  • 3,5 g drojdie uscată (jumătate de pliculeţ de 7 g)
  • un praf de sare
  • 1 pliculeţ zahăr cu rom
  • rahat
  • zahăr pudră vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu bors:

Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi  drojdia granule.

Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios.

Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul pe masa pudrată cu făină.

Îi mai adăugăm dacă este nevoie, ca să se poată întinde fără să se rupă.

Se întinde o foaie mare din care se decupează cercuri cu un castron.

Fiecare cerc se taie în 8 triunghiuri (sau doar în 4, depinde cât de mici sau mari vrem cornuleţele).

Umplem cu câte o bucăţică de rahat şi rulăm.

Se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se coc la 180 grade pentru 30 de minute.

Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat imediat ce le-am scos din cuptor.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat