Desert cornulete fragede cu gem

de Bunica in Dulciuri, 16 Feb 2021 | 5117 vizualizari

 

Doar voi,bucatarasii,sunteti vinovati pentru acest desert. Pai cand vezi pe site ca sunt postate atatea retete de cornulete te apuci de framantat:)))))), ca sa nu mai spun ca am eu un dragalas de nepotel "micut" care le devoreaza 
 

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg. faina
  • 700 g. untura
  • 200 g. smantana cu 30%grasime
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare(cat un vf. de cutit)
  • zahar pudra pentru pudrat cornuletele
  • UMPLUTURA
  • 2 borcane gem de prune
  • 300 g, nuca macinata mare
  • 1 plic zahar cu rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu gem:

Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita.

Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana.

Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare.

Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana obtinem un aluat care nu se lipeste de mana.

Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider .

Scoate aluatul din frigider si ia din el cate o bucata.

Infaineaza blatul pe care intinzi foaia de aluat cam de 5 mm. grosime.

Scoate gemul din borcan,amesteca-l cu nuca si zaharul cu rom.

Foaia de aluat se imparte in bucati patrate pe care se pune gem.

Ruleaza cornuletul si pune-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand tava este plina se da la cuptorul incins la 160 grade.

Cand cornuletele s-au rumenit usor se scot din cuptor ,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Din intreaga cantitate au iesit 4  tavi mari de la aragaz.

Se servesc reci.

 

 

TIPS-URI

1

La frigider am lasat aluatul peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

17.02.2021, 20:15

ce bune sunt!

Ancutsa 1

17.02.2021, 22:25

Foarte bune!

dantes 1

18.02.2021, 10:18

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine