Desert cornuletele copilariei

de mamaieelena in Prajituri, 17 Oct 2013 | 103733 vizualizari

 

Ei da, am avut si eu copilarie si nu oricum, ci cu rasfat, asa cum au fost multi copii pe care parintii lor si i-au dorit. Iar aceste cornulete sunt tocmai prajiturile cu care mama ne rasfata in dupa-amiezele de iarna si erau foarte gustoase. De altfel si ale mele au fost aproape la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g untura (osanza)
  • 150 g smantana
  • 100 ml vin alb
  • 3 oua
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 350 g gem de prune
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuletele copilariei:

Aluat: Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine, apoi se adauga faina si se framanta o coca nu prea tare. Se lasa 15 minute sa creasca. Aluatul se face sul si se portioneaza egal, de dimensiunea unei mingi de tenis. Fiecare biluta se intinde cu sucitorul in forma rotunda si apoi se taie din centru catre exterior raze, iar la baza se pune umplutura. Se ruleaza apoi de la baza catre varful aluatului, formandu-se un cornulet. Se pun in tava si se baga apoi in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc usor.

Umplutura: intr-un castron se pune gemul si peste el toata nuca si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza bine.

Cornuletele se tin in cuptor pana se rumenesc, apoi se rastoarna imediat peste zaharul pudra, se pudreaza si se aseaza pe o tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuletele copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu osanza