Desert crema de zahar ars

de gaby_gabytza in Prajituri, 5 Mar 2019 | 3376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 praf sare
  • 100 g zahar
  • pt caramel
  • 100 g zahar
  • esenta vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Incepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am rasturnat caramelul in alte forme
Am impartit caramelul in 3 forme si le rasucim pana se acopera cam toata forma. Dam la rece pana facem crema

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare. Eu am fiert laptele si l-am racit. Peste compozitia de oua incorporam laptele si mai mixam pana se amesteca bine toate.

Turnam compozitia in formele pregatite anterior. Pregatim o tava mai mare punem formele si adaugam apa in tava. Dam la cuptor pana se coc frumos si capata o forma consistenta, daca vedem ca se rumenesc fortat, reducem focul si adaugam apa rece in tava.

Dam la rece minim 2 ore si le rasturnam doar cand dorim sa le mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lemon cake glazurat