Desert cu pepene galben

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Iul 2022 | 1787 vizualizari

 

Am cumparat un pepene galben dar nu a fost foarte copt asa ca am zis sa-l transform intr-un desert si asta am si facut. Aveam niste ciocolata cu aroma de migdale si m-am gandit ca merge sa combin pepenele galben cu ciocolata, am plusat si cu un krant de migdale. Am folosit niste forme de silicon in care am pus desertul, sa stea frumos si linistit la congelator vreo 8 ore .

 

INGREDIENTE

  • Krant de migdale
  • 100 g migdale taiate marunt
  • 4 linguri de zahar
  • Mouse de pepene galben
  • 150 g ciocolata cu aroma de migdale
  • 450 g pepene galben
  • 3 galbenusuri
  • 10 g gelatina
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Decor
  • cirese confiate
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu pepene galben:

Krant de migdale : Migdalele le-am maruntit, intr-o craticioara am pus la topit zaharul pana ce a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat migdalele taiate, am omogenizat bine. Am transferat amestecul pe un fund si l-am aplatizat. Am lasat sa se raceasca bine apoi cu un ciocanel am marunti krantul

Mouse de pepene galben : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana pentru frisca am mixat-o. Pepenele l-am decojit, l-am taiat in bucati mai mici si apoi l-am blendat, obtinand un piure. In piureul de pepene galben am pus galbenusurile si am omogenizat, apoi ciocolata, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat bine pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat bine, apoi am lasat sa scada temperatura sub 30 grade si am incorporat si smantana batuta. Amestecul obtinut l-am turnat in formele de silicon, am avut o forma mare  si doua mai mici. Deasupra am presarat krant  maruntit, apoi am bagat formele in lada frigorifica pentru min 8 ore. Se scoate cu cateva minute inainte sa fie servit, se mananca rece, ca o inghetata. In cazul in care se doreste sa se manance la temperatura camerei se mai adauga  10 g gelatina in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pufosel