Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

de -Licurici- in Prajituri, 30 Iun 2018 | 3347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji de ecler:
  • 300 ml apa;
  • 125 ml ulei;
  • 50 g faina;
  • 5 oua;
  • putina sare.
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri;
  • 500 ml lapte; 
  • 100 g zahar;
  • 50 g faina;
  • 1/2 pastaie de vanilie.
  • Glazura de zmeura:
  • 120 g zahar pudra;
  • 60 g sirop de zmeura.
  • zmeura;
  • fistic maruntit.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura:

Pentru coji:

Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb.
Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului.
Compozitia se toarna intr-un alt vas si se lasa la racit.
Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Aluatul se pune intr-un pos si se fac bastonase de aceeasi lungime, pe o tava cu hartie de copt.
Se baga in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, 25-30min.

Pentru crema:

Se pune lapte la fiert cu 50 g zahar si pastaia si semintele de vanilie (pastaia de vanilie se taie pe lung, apoi se scot semintele cu cutitul).
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, 50 g, pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi se amesteca cu faina cernuta.
Laptele cald se adauga in compozitia de galbenusuri, putin cate putin, apoi se pune pe foc, amestecand continuu, in jur de 5 min, pana se ingroasa.
Se ia de pe foc, se pune in alt vas, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit. (folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul)

Pentru glazura de visine:

Se amesteca zaharul pudra cu siropul.


Asamblare:

Cojile se taie pe jumatate, se umplu cu crema de vanilie, iar pe deasupra se pune glazura de zmeura, apoi se presara fistic maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu branza si visine