Desert gogosi

de Rocsi in Dulciuri, 8 Iul 2021 | 6556 vizualizari

 

Indiferent de vreme, de anotimp, cand ti se face pofta de gogosi, iti sufleci manecile si pregatesti cateva! Asa am patit si eu, mi-au trecut atatea gogosi prin fata ochilor in aceste zile, asa ca am facut cateva! Eu le-am facut impletite, dar pot fi decupate cu o forma sau cum va plac. Au iesit niste pufosenii aromate si au mers perfect cu o cana de lapte rece! Nu puteti refuza un asa desert minunat, un desert al copilariei! 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra, simplu sau cu aroma de vanilie
  • ulei pentru rumenit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Cerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie si sarea peste faina, fara sa atingeti drojdia. Incepeti si framantati. Turnati lapte caldut, treptat, pana obtineti un aluat omogen. Adaugati si vanilia. Puneti uleiul si mai framantati 3-4 minute, pana obtineti un aluat omogen si elastic. Il acoperiti, il lasati la dospit 60-70 de minute, intr-un loc mai cald. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit. Il impartiti in 15 bile. Intindeti fiecare bila intr-un snur subtire de 50-55 cm, uniti capete si le rasuciti. Le acoperiti si lasati 15-20 de minute sa creasca gogosile. Intr-o tigaie incingeti ceva mai mult ulei. Dati focul la potrivit spre mic, puneti gogosile in tigaie. Le rumeniti le ambele parti, apoi la scoateti pe un platou, pe servetele de bucatarie. Le pudrati cu zahar pe ambele parti si sunt gata pentru a fi servite. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness