Desert gris cu lapte

de mihaelar63 in Dulciuri, 19 Aug 2017 | 2756 vizualizari

 

 De 15 ani nu cred ca am mai preparat sau gustat gris cu lapte. Pentru ca am vazut grisul la Bucatarasa Rodimur https://www.bucataras.ro/retete/gris-cu-lapte-83523.html, mi-a venit pofta. Tocmai am primit de la nasa o sticla cu sirop de capsuni presat la rece, asa ca am trecut la materializarea dorintelor. Fructele uscate imbatate in rom sunt pentru adulti. Daca aveti copii la masa, nu folositi alcool.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml sirop capsuni
  • 250 gr gris
  • 250 gr merisoare si stafide uscate
  • 200 ml rom
  • 1 praf sare
  • 2 zahar vaniliat
  • 2 linguri zahar
  • menta verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gris cu lapte:

  1. Puneti din timp la hidratat fructele uscate in rom.
  2. Intr-o oala cu fundul dublu, se pune la fiert laptele impreuna cu sarea, zaharul si laptele vaniliat.
  3. Cand laptele este bine infierbantat, se toarna in ploaie grisul.
  4. Se amesteca mereu cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase.
  5. Se adauga si smantana pentru frisca, amestecand -pentru omogenizare.
  6. Se toarna grisul in farfurii adanci sau boluri.
  7. Turnati deasupra la servire, sirop de capsuni sau siropul preferat.
  8. Decorati cu fructe imbatae in rom si frunzulite de menta verde.

TIPS-URI

1

Daca aveti copii sau conducatori auto la masa, renuntatila hidratarea fructelor in alcool.

2

Daca nu aveti sirop, puteti folosi dulceata preferata.

3

Grisul cu lapte este gustos atat cald, cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese