Desert inghetata de susan negru

de xana in Dulciuri, 2 Oct 2017 | 2615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 gr susan negru
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte gras
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri miere
  • 50 gr zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de susan negru:

 

Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, amestecand mereu pana incep sa se crape putin. Se macina apoi pana devine o pasta groasa.

 Intr-o cratita, se adauga laptele, frisca, mierea, vanilia si pasta de susan si se da la foc mediu pana da in clocot. Separat se bat galbenusurile cu praful de sare si zaharul pana devin o crema albicioasa. Preparatul cu susan se toarna fierbinte cate putin peste galbenusuri amestecand mereu. Se da totul la foc mic pana se ingroasa, amestecand des.

 Crema este gata cand dupa ce se amesteca cu o lingura de lemn acopera dosul acesteia si trecand cu degetul ramane o urma/linie curata.

 Se lasa la racorit intr-un recipient unde avem deja cuburi de gheata (cu tot cu cratita, nu se pune crema direct peste cuburile de gheata), apoi o putem muta intr-un castron si pune in congelator. In primele 3-4 ore, se amesteca din 30 in 30 de minute pentru a evita formarea cristalelor de gheata.

 

TIPS-URI

1

Se consuma intr-o zi sau doua, am observat ca stand mai mult timp in congelator isi schimba putin gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de susan negru" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de menta