Desert mere in foietaj cu sos de vanilie

de Rocsi in Dulciuri, 7 Mar 2017 | 6083 vizualizari

 

De ceva timp imi doresc sa pregatesc acest desert, dar, ba foloseam foietajul la altceva, ba nu aveam mere si tot asa. Zilele astea am avut tot ce trebuia si m-am pus pe treaba, sa vad si eu domle' cum este acest desert ce ma bantuia de ceva timp. Regret, dar regret foarte tare ca nu l-am pregatit mai devreme, pentru ca m-a incantat enorm, enorm! Daca ar fi dupa mine, l-as include in meniurile restaurantelor. Cat de simplu, cat de bun!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 4 mere potrivite
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou

Pentru sosul de vanilie:

  • 400 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
  • 3 lingurite de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere in foietaj cu sos de vanilie:

Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul.
Taiem patru patrate egale.
Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si semintele.
Asezam fiecare mar in mijlocul fiecarui patrat de aluat.
Luam marginile aluatului si invelim bine merele, presam usor pentru a nu se desface. La final trebuie sa obtinem merele "imbracate" in totalitate in foietaj.
Asezam merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem spuma oul si cu o pensula, ungem merele.

Le introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos foietajul.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Sosul de vanilie:
Intr-o cratita, batem usor galbenusul cu zaharul.
Adaugam laptele, amidonul si invartim bine cu un tel, pana este complet dizolvat amidonul.
Punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit, lasam sa inceapa sa fiarba, timp in care amestecam continuu.
Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si lasam sa clocoteasca circa 1 minut.
Vom obtine un sos de consistenta unei smantani mai subtiri.

Luam sosul de pe foc, punem vanilia.
Il acoperim cu folie si il lasam cam 20 de minute sa se racoreasca.
Punem sos caldut pe farfurie, un mar in foietaj tot caldut, il pudram cu putin zahar si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foietaj cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Lau 1

12.03.2017, 22:00

Sigur este delicioasă

dantes 1

16.03.2017, 06:20

Delicios!

Rocsi 1

16.03.2017, 19:08

Lau, Dantes, va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure