Desert mere in foitaj

de lucy2002 in Dulciuri, 8 Dec 2019 | 2008 vizualizari

 

Un desert rapid, simplu, delicios si aromat!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foitaj din comert
  • 6-8 mere
  • miez de nuca
  • stafide
  • un plic de zahar vanilat
  • scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere in foitaj:

Lasam foaia de foitaj la decongelat.

Merele se spala, se curata si se scoate cotorul.

Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara macinata.

Intindem foia de foitaj si taiem fasii de 2 cm pentru cate mere avem.  Cu aceste fasii se imbraca marul de jur imprejur. Umplem merele cu amestecul de nuca , stafide, scortisoara si zahar vanilat iar deasupra sigilam marul cu un patrat din foitaj. procedam asa cu toate merele. La sfarsit la ungem cu ou batut, presaram cu putin zahar brun si dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 190grade pentru 35-40 minute pana s-au rumenit frumos.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foitaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Televizor