Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 23 Feb 2020 | 1489 vizualizari

 

Cred că știți deja că nouă ne plac mult prăjiturile cu dovleac, dar și cele cu ciocolată. Combinația celor două e absolut delicioasă și vă invit să o încercați și voi. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g dovleac copt
  • 3 ouă
  • 75 g unt
  • 100 g făină
  • 50 g ciocolată neagră
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g nuci
  • 100 g zahăr brun
  • 1linguriță de scorțișoară
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra:

Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.

Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și se curăță de coajă.

Se pune pulpa dovleacului într-o sită și se lasă să se scurgă bine.

Se dă ciocolata pe răzătoarea mare sau se taie în bucățele. Se adaugă făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate.

Se separă ouăle și se mixează foarte bine albușurile.

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până când se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și se mixează bine.

Se adaugă și pulpa de dovleac bine răcită și foarte bine scursă. Dacă dovleacul nu a pierdut toată apa în timpul în care a stat în sită, se stoarce și abia apoi se adaugă peste crema de unt. Se adaugă mixul de făină în crema de unt și se amestecă bine.

Se încorporează albușurile bine bătute în aluat, amestecând cu grijă, de jos în sus.

Se toarnă aluatul în formele de mini-chec unse cu unt.

Se coc, în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 30-40 de minute, până când trec testul cu scobitoarea.

Se scot din forme, se lasă să se răcească, apoi se servesc cu poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere