Desert negresa cu afine si nuci - de post

de mirela0911 in Dulciuri, 13 Mar 2019 | 5137 vizualizari

 

O prajitura pufoasa, delicioasa, perfecta pentru zilele de post! Nu ramane decat sa o incercati si sa va bucurati de gustul ei!
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 350 ml bautura de orez
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • 250 g dulceata de afine
  • 150 ml ulei
  • 500 g faina alba
  • 30 g cacao neagra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta de rom
  • o mana de nuca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu afine si nuci - de post:

Intr-un bol se pune bautura de orez. Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga apoi dulceata, esenta de rom, uleiul iar la final faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza iar deasupra se asaza nucile taiate in bucati mai mici. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa timp de 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, daca aveti rabdare.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 23x33 cm.

2

Bautura de orez se poate inlocui cu apa minerala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu afine si nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

14.03.2019, 11:21

ce faina ti-a iesit!

dantes 1

14.03.2019, 17:50

Delicioasa!

Rocsi 1

14.03.2019, 20:47

Ce mult imi place si ce aerata ti-a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu nuca si ciocolata