Desert negresa ciocolatoasa

de Panacris in Prajituri, 28 Mai 2022 | 3671 vizualizari

 

Mno să nu fiți haplea ca și mine! Când am parcurs cantitatea ingredientelor pentru această rețetă, m-i s-au părut că-s prea puține, așa că am dublat! 2 ouăăăăă .... :D
Mare greșeală am făcut :D Până la urmă am împărțit ingredientele uscate în două boluri, am urmat apoi pașii, în fiecare bol, apoi am îmbinat  cele doua aluaturi într-un bol mai mare, ca se se echilibreze toate ingredientele! ;)  Să nu faceți ca mine!!!  

 

INGREDIENTE

  • Lapte cca. 280 ml,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr tos cca. 300 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 60 ml,
  • Făină alba de grâu 000 ccaa. 250 g,
  • Esență de rom 1 fiolă sau o lingură,
  • Pudră de cacao neagră 55 g,
  • Unt cca. 60 g,
  • Sare de mare ½ linguriță.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată neagră cca. 100 g,
  • Unt cca. 50 g.
  • Pentru topping:
  • Zmeură liofilizată ( uscată/deshidratată) cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa ciocolatoasa:

Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se ce înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare și esența de rom și se amestecă ușor.

Apoi se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau unsă cu puțin unt/ulei și pudrată cu făină.

Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade, până ce trece testul scobitorii.

Se însiropează prăjitura cu cca. 250 ml lapte rece și se lasă la răcit.

Pentru glazură:

Se topește ciocolata întru vas la Bain Marie, timp de 2 minute după ce fierbe, amestecându-se continuu, apoi se toarnă peste prăjitură.

Se decorează cu zmeură liofilizată sau se lasă simplă.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

31.05.2022, 17:16

Laurici, brownie încă n-am prestat. Așa că nu știu să compar! Dar te asigur ca tare buna si ciocolatoasă, colgele au crezut ca am cumpărat-o de la cofetărie!

oanapl 1

02.06.2022, 20:32

Delicioasă!

Rocsi 1

02.06.2022, 20:50

Oricand merge o bucatica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu glazura de ciocolata