Desert negresa cu gem de gutui si branza

de oanapl in Prajituri, 2 Noi 2021 | 4651 vizualizari

 

Ce spuneți de o rețetă rapidă și delicioasă? Această prăjitură e foarte pufoasă și se topește în gură. O puteți pregăti cu orice fruct de sezon sau gem, oricând aveți poftă de ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat (30x17 cm):
  • 130g ciocolată neagră
  • 80g cafea fierbinte
  • 150g iaurt grecesc
  • 130g ulei
  • 3 ouă mari
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru crema:
  • 200g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 50g zahăr
  • 2 linguri făină
  • Esență de vanilie
  • 100g gem de gutui
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu gem de gutui si branza:

Pentru blat:

Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.

Pui într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și amesteci cu un tel, apoi  adaugi crema de ciocolată și omogenizezi. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas pui făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și omogenizezi amestecul, apoi îl cerni peste compoziția lichidă și omogenizezi cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Tapetezi cu hârtie de copt tava (30x17 cm), apoi torni compoziția, păstrând 5 linguri din compoziție.

Pentru cremă, mixezi brânza cu oul, zahărul și esența de vanilie. Adaugi făina și omogenizezi.

Pui crema de brânză cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi adaugi gemul de gutui din loc în loc. Adaugi restul de aluat deasupra și marmorezi compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Transferi prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu gem de gutui si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

05.11.2021, 22:56

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

oanapl 1

05.11.2021, 22:56

Cu drag te servesc Rocsi! Chiar e delicioasă. Tare mult îmi place blatul ăsta: e pufos și se topește în gură!

Anett 1

28.11.2021, 22:27

Super reteta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Alba ca Zapada